sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulua kohti, musiikin ja muistojen kera

Kun on oikein kipuja, selkään särkee niin ettei tiedä istuako, seisoako vai maata, silloin on pakko yrittää saada ajatuksia pois kivusta ja särystä ja tänään oli yrityksenä muistella joulua ja virittäytyä hieman samalla joulun tunnelmiin. Joulu on samalla haikeaa ja iloista aikaa, sekoitus maallista mammonaa ja oikeaa joulun sanomaa: (lainaus Vihdin srk:n sivuilta)

Jouluna on tärkeää päästä osalliseksi elämän tärkeimmistä lahjoista. Tärkeimpiä lahjoja ovat terveys, rakkaat oman perheen jäsenet ja ystävät, kodin lämpö ja turva sekä sisäinen rauha, jonka joulun sanoma voi tarjota.

Tänä jouluna jos yrittäisi vähentää turhaa hömpötystä, koristeitakin olen jo hieman karsinut, mutta joulukuusesta en osaa luopua, se tulee pirttiin aatonaattona tai viimeistään aattoaamuna. Jospa nyt yrittäisi keskittyä olemaan rauhassa, hiljaa, tekemättä mitään... yrittäisi hetken vain olla ja olla ajattelematta hetki yhtään mitään, unohtaa kivut ja vaivat ja mieltä painavat asiat... se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta yritetään!

Alle olen kerännyt jouluun kuuluvia hetkiä ja lauluja:

Yksi kauneimmista joululauluista
Vesa-Matti Loiri, Näin sydämeeni joulun teen



 Oi jouluyö (o holy night) hieno tulkinta minulle tuntemattomalta
country a capella ryhmältä Home Free



Tämä kuuluu jokaiseen jouluaattoon




Lempi-mummoa muistaen
Juha Tapio: Maa on niin kaunis



Myös kynttilän vienti hautausmaalle muualla poisnukkuneiden haudalle on perinne joka on ja pysyy, näin tulee toivotettua joulurauhaa myös kaikille niille sukulaisille, ystäville ja tuttaville sekä eläinystäville, jotka ovat jo lähteneet tästä ajasta ikuisuuteen, sateenkaaren toiselle puolelle.

Aattona pitää myös katsoa kuinka joulupukki matkaan jo käy... vaan onko tämä nyt se oikea joulupukki... ?? 




Joulupuu on jo rakennettu.... tätä täytyy hyräillä aina kun joulukuusta koristelee!




Ja kyllähän ne perinteiset jouluherkutkin jouluun ilman muuta kuuluu, laatikot/karjalanpaisti/rosolli ja makean nälkään tortut/kahvikakut/piparit





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti